Kompetentsid

Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli ning toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli kompetentsid ettevõtjatele

Lisaks konkreetsetele teenustele on VLI spetsialistidel kompetents mitmetes valdkondades, kus saame olla ettevõtetele abiks. Pöörduge võimalike küsimustega meie teadlaste poole – on võimalik, et leiame probleemile lahenduse ja küsimusele vastuse.

Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia (VLTQ) õppetool kui partner:

  • Teadus- ja rakendusuuringud;
  • Tehnoloogiliste võtete ja režiimide mõju uuringud toiduainete koostisele ja kvaliteedile;
  • Nõustamine ja koolitused toiduainete tehnoloogia valdkonnas;
  • Analüüsiteenused (füüsikalis-keemiliste, mikrobioloogiliste, organoleptiliste, reoloogiliste, struktuuri ja tekstuuri parameetrite määramisel);
  • Tootearenduseksperimentide teostamine;
  • Erinevate lisandite (sh tervist tugevdavate taimsed antioksüdandid, probiootilised bakterid) kasutusvõimaluste uurimine: toiduainete kvaliteedi parandamisel; säilitusaja pikendamisel; funktsionaaltoitude väljatöötamisel.

Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia labori hinnakiri

Täiendavate küsimuste korral võtke julgesti ühendust: Helena Andreson, 731 3348, helena.andresonemu.ee

 

 

 

Peamised kompetentsid

-    olulisemad toiduga ülekanduvad patogeenid
-    haigustekitajate levik toidutootmise ahelas
-    bioloogiliste ohtude vähendamise võimalused
-    toidust pärinevate saaste- ja lisaainete (eelkõige nitraat, nitrit ja antibiootikumide jäägid) tuvastamine
-   funktsionaallisandite väljaselgitamine, allikate otsimine ja funktsionaallisandite ning tavatoidu komponentide vastasmõjude uurimine
-    funktsionaallisandite füsioloogilise toimemehhanismide uuringud